Warning: Undefined array key "id" in /customers/4/b/8/dokan.be/httpd.www/top.php on line 3 Dokan.be
Aangemeld als gast
Dokan
      
-

Een beetje achtergrond

Dôkan Shotokan werd als club gesticht in november 1999 door een tiental mensen die toen de actieve leden van de VZW vormden. Van deze tien zijn er vijf gekozen die het actieve bestuur van de club vormden. Het bestuur staat in voor de werking van de club, organisatie van allerhande activiteiten, en het ervoor zorgen dat alles steeds in orde is, of in orde komt.

Dôkan is een woord dat uit het Japans origineert. Dôkan staat voor "De weg is een cirkel.", wat kan vergeleken worden met de Vlaamse zegswijze "Alles komt terug."
Hiervan is ook het logo van de club afgeleid, dat niet zoals de meeste mensen weleens blijken te denken uit Japanse tekens bestaat, maar een rebus vormt rond deze betekenis.

rebus

De eerste twee schuin aflopende lijnen staan voor een symbolische weg, die van ons wegloopt en daardoor versmallend in ons gezichtsveld wordt gezien. De twee horizontale lijnen, kruisend met de meest rechtse van de "weg", staan voor het wiskundige "is gelijk aan" symbool, ons aller bekend. Als laatste hebben we een cirkel, die onze rebus vervolledigt en ons logo afmaakt.

-